ARVELINJEN

The Twisted Hairs arvelinje og The Sweet Medicine SunDance Path

For tusenvisav år siden reiste medisinmenn og kvinner fra stammer over Nord-, Midt- og Sør-Amerika utover deres stammegrenser for å søke ny kunnskap.

Gjennom å dele med hverandre oppdaget de felles prinsipper om det menneskelige potensialet for kommunikasjon og tilrettelegging med den naturlige verden, seremoniell alkymi, helbredelsesprosedyrer, drømmeteknikker og energilovene som styrer skapelsen.
Disse prinsippene ble formalisert i et system av læresetninger og praksis som la grunnlaget for det hemmelige medisinske samfunnet, grunnlagt i 1250 f.Kr., kalt «The Twisted Hairs Metis Medicine Society Council of Elders». Metis betyr «blandet blod».

Fra generasjon til generasjon har Twisted Hair Elders, som er Seer-Naguals, bevart sin kunnskap. Denne kunnskapen er kjent som «The Sweet Medicine SunDance Path» (SMSD).

The Deer Tribe Metis Medicine Society og Harley SwiftDeer Reagan

I 1975 bestemte elders-rådet seg for å åpne SMSD Path til det større menneskelige kollektive.
Deres hensikt – å gjenopplive folks hjerteforbindelse med bestemor jord og for å styrke den maskuline / feminine balanse på vår planet.

Harley SwiftDeer Reagan, en Twisted Hair Elder, var en av dem som var utpekt til å bære disse læresetningene til folket. I denne sammenheng grunnla SwiftDeer i 1986 The Deer Tribe Metis Medicine Society (DTMMS) i Arizona, USA, som en ideell organisasjon.

The Deer Tribe er veiledet av Twisted Hair Metis Medicine Society Council of Elders og gir opplæring, støtte og veiledning for SMSD-lærlinger som viderefører alchemien, kunnskapen, kraften og skjønnheten i denne gamle visdomskolen til moderne tid for alle de som ønsker å helbrede og bevisst utvikle seg.

Våre Lodge ledere

En lodge leder er en lærling som har gått gjennom Gateway prosessen og har blitt strengt opplært og testet slik at de har erfaring og evne til å opprettholde SMSD – Standards for Excellence, som er et krav for at de skal veilede andre og lede seremonier med integritet og sikkerhet.
De hjelper oss med å oppnå økt bevissthet om vårt selv og vårt liv. Dette tillater et skifte i vår oppfatning som styrker vår evne til å oppnå det vi ønsker for oss selv, vårt liv og vårt forhold til andre.

Anders har vært SMSD-lærling siden 1997 og Nicola siden 2001, begge er for tiden på slutten av 5. Gateway.
Sammen driver de Evje Gård – Økologisk Kulturssenter, som er hjemmebase for RLW Lodge og også en gård hvor forskning på økologiskemetoder for landbruksproduksjon har vært hovedprioritet i 20 år.